Společnosti Manner a GUNZ: Na naše partnerství s Fairtrade jsme ještě pyšnější!

Ve Fairtrade Rakousko v loňském roce podnikli cestu na Pobřeží slonoviny společně se zástupci svých 4 licenčních partnerů. Byly mezi nimi i společnosti Gunz a Manner, které působí i v ČR  a na Slovensku.

Cesta v nás zanechala neuvěřitelné množství dojmů a ještě více poznatků: o životě místních lidí, o produkci kakaa na Pobřeží slonoviny, o tématu Fairtrade, potvrzuje výkonný ředitel Michael Temel a dodává: Na naše partnerství s Fairtrade jsme nyní ještě pyšnější.Karin Steinhartová, vedoucí oddělení firemní komunikace společnosti Manner, doplňuje: „Jsem velmi ohromená a také dojatá, protože během týdenní partnerské cesty za kakaem z Abidžanu do Gagnoy a Divy se ukázalo, jak důležitý je náš závazek k férovému pěstování kakaa.“

Během naší cesty na Pobřeží Slonoviny jsme se přesvědčili, jak dobře  funguje spolupráce s organizací Fairtrade. Všechny naše hodnoty se v tomto tématu spojují. FAIRTRADE pro nás není marketingovým nástrojem, je to pro nás  přesvědčení. Vědomě investujeme peníze, protože je dlužíme fairtradovým pěstitelům. Nedáváme charitu ani dary, platíme spravedlivou mzdu za poctivou práci, přidává Michael Temel.

Společnost Manner žije udržitelností již od svého založení v roce 1890. Již v roce 2012 se zavázala, že do roku 2020 přejde u všech svých značkových výrobků na udržitelný způsob výroby kakaa, a jako jedna z prvních v oboru jej zavedla. (O přechodu na certifikaci Fairtrade v ČR jsme psali zde – poznámka redakce). Všechny oplatky a oplatkové výrobky Manner, řada banánků v čokoládě Casali, Mozartovy koule Victor Schmidt se vyrábějí regionálně v Rakousku z kakaa s certifikací Fairtrade. 

Společnost Gunz dodává v ČR cukrovinky do řetězců a menších prodejen včetně čerpacích stanic. Mateřská společnost Gunz Warenhandels GmbH byla založena v roce 1986. Jedná se o rodinný podnik se sídlem v Mäderu v západním Rakousku. Nabízí mezinárodní sortiment potravin, který zahrnuje více než 1200 výrobků pro širokou škálu trhů: cukrovinky, pečivo a pekařské výrobky, čokolády a čokoládové výrobky, snacky, nápoje. 

Děti ze základní školy ve městě Lakota, kterou financovalo pěstitelské družstvo ECAKOOG z peněz získaných v rámci fairtradového příplatku

O cestě z pohledu společnosti GUNZ si můžete více přečíst také zde nebo krátce i z pohledu společnosti Manner zde.

150 79 Společnosti Manner a GUNZ: Na naše partnerství s Fairtrade jsme ještě pyšnější! 2023-03-20