Všechny výrobky značky Manner obdrží během roku 2021 označení Fairtrade pro kakao

Manner používá 100% certifikované udržitelné kakao pro všechny značkové produkty. Další důležitý krok z hlediska udržitelnosti bude následovat v roce 2021, protože všechny oplatky a vafle Manner získají označení Fairtrade pro kakao.

V roce 2012 se společnost Manner zavázala, že do roku 2020 převede všechny své značkové produkty na udržitelné kakao a provede to kontinuálně. Další krok směrem k udržitelnému kakau následuje nyní v roce 2021, kdy budou všechny vafle a oplatky převedeny na produkty certifikované Fairtrade pro kakao.

Sortiment čokoládových banánků Casali od firmy Manner již fairtradovou certifikaci má. „Je pro nás důležité, aby lidé, kteří pěstují kakao pro naše výrobky, dostali za svou práci spravedlivou cenu. Převedení všech vaflových a oplatkových produktů na Fairtrade pro kakao je proto pro nás logickým krokem. Svou roli odpovědného rodinného podniku můžeme zviditelnit pomocí známky na obalu,” těší se ze spolupráce Aleš Aldo Koláček.

„Navzdory rostoucí poptávce příjmy drobných pěstitelů kakaa nestačí jejich rodinám na živobytí. Zejména v západní Africe je rozšířená dětská práce. Pokud se rozhodnete pro čokoládu a jiné kakaové výrobky s označením Fairtrade pro kakao, přispějete ke zlepšení životních a pracovních podmínek pěstitelů kakaa a jejich rodin v zemích globálního Jihu a podpoříte ochranu životního prostředí,potvrzuje Hana Malíková, ředitelka Fairtrade Česko a Slovensko.

Známka Fairtrade pro kakao se bude na oplatkách Manner a dalších výrobcích pod touto značkou objevovat postupně. Záměrem je provést přechod ekologickým způsobem, aniž by došlo ke zničení již vyrobeného obalového materiálu. Do konce roku 2021 by měly mít označení Fairtrade všechny vafle a oplatky Manner.

150 69 Všechny výrobky značky Manner obdrží během roku 2021 označení Fairtrade pro kakao 2021-03-09