Prolistujte si výroční zprávou Fairtrade Česko a Slovensko 2022

Známka FAIRTRADE už v Česku zdomácněla, o čemž svědčí jak prodeje fairtradového zboží, tak i znalost známky při každoročním průzkumu. To nás velmi těší. Ve výroční zprávě za rok 2022 se ohlížíme za vším, čím k tomu přispíváme, a také za tím, jak jsme loni hospodařili a jak se vyvíjel trh s fairtradovými produkty v ČR a na Slovensku. 

Zpráva ale dává také prostor našim partnerům, spolupracovníkům, členům a samozřejmě i samotným pěstitelům, aby se podělili o to, co Fairtrade a férový obchod znamená pro ně. „Pro mnoho lidí na celém světě znamená Fairtrade spravedlivější budoucnost pro pěstitele, udržitelnější budoucnost pro naši planetu a lepší budoucnost pro spotřebitele, kteří jsou odhodláni něco změnit,“ vysvětluje v textu výroční zprávy Sandra Uwera, výkonná ředitelka Fairtrade International. 

Fairtradová družstva jsou často vzorem pro své okolí. César Barrantes, inženýr zaměřený na životní prostředí v kostarickém družstvu Coopepiňa, popisuje, jak jeho družstvo přispívá k udržitelnému pěstování: „Naše družstvo se stará o udržování a obnovu přirozených ekosystémů. V programu zalesňování vysazujeme více než 40 různých druhů stromů a podporujeme tak biodiverzitu na celém území v naší správě.“

Zveme vás k pročtení naší zprávy za rok 2022 a přejeme inspirativní čtení.

150 68 Prolistujte si výroční zprávou Fairtrade Česko a Slovensko 2022 2023-09-11