Změna ve vedení Fairtrade International: Sandra Uwera nová výkonná ředitelka

Fairtrade International oznamuje jmenování nové výkonné ředitelky Sandry Uwery. Paní Uwera nastupuje do funkce po odchodu Dr. Nyagoy Nyong’o, která působila přes rok jako pověřená výkonná ředitelka do 31. března 2022.

„Jsem potěšena a poctěna, že mohu vést Fairtrade při řešení největších výzev naší doby, od klimatické změny, chudoby až po rovnost žen a mužů,uvedla paní Uwera. 

„Pro mnoho lidí na celém světě znamená Fairtrade spravedlivější budoucnost pro pěstitele, udržitelnější budoucnost pro naši planetu a lepší budoucnost pro spotřebitele, kteří jsou odhodláni něco změnit, pokračovala. „To je vize Fairtrade, kterou se těším rozvíjet spolu s miliony fairtradových obchodníků, kteří podporují naše poslání.

Paní Uwera přichází do Fairtrade s bohatými zkušenostmi z východní a jižní Afriky. Naposledy působila jako generální ředitelka Obchodní rady COMESA (CBC), přední obchodní členské organizace v Africe a instituce soukromého sektoru Společného trhu pro východní a jižní Afriku (COMESA), která zastupuje 34 obchodních odvětví v 21 zemích.

V rámci svého působení v CBC a COMESA vedla projekty a programy zaměřené na udržitelná řešení pro malé a střední podniky, prosazování zájmů, budování technických kapacit, konkurenceschopnost průmyslu a přístup na trh, digitální finanční začlenění a programy zaměřené na posílení postavení žen a mládeže.

„Sandra stojí v čele Fairtrade v důležitém okamžiku historie naší organizace,“ uvedla Lynette Thorstensenová, předsedkyně správní rady Fairtrade. „Díky jejímu výjimečnému talentu a vizi očekáváme, že Sandra pod svým vedením naváže na naši globální strategii, zdokonalí naše strategické směřování a prohloubí náš vliv po celém světě. Obzvláště nás také těší, že pochází z důležitého fairtradového zemědělského regionu a bude pracovat z kanceláří Fairtrade Africa v keňském Nairobi.“ Paní Uwera je rwandskou občankou. Vyrostla v Keni a ve Rwandě, hovoří francouzsky a plynně anglicky. Je držitelkou magisterského titulu v oboru strategického plánování, bakalářského titulu v oboru podnikové komunikace a absolvovala pokročilé odborné vzdělávání v oblasti mezinárodní obchodní politiky a práva, digitální inkluze a vedení pro udržitelnost podnikání. Je stipendistkou Eisenhowerovy nadace a zasedá v různých správních radách v Africe i na mezinárodní úrovni.

150 90 Změna ve vedení Fairtrade International: Sandra Uwera nová výkonná ředitelka 2022-05-06