Právě probíhá naše společná kampaň Fandíme Fairtrade s Tchibo

Na sociálních sítích, na 67 filiálkách v ČR a na Slovensku a v online obchodě v ČR Tchibo se můžete v těchto dnech setkat s připomínkou sociálně i environmentálně udržitelného pěstování kávy. Na všech kamenných prodejnách Tchibo si můžete pochutnat na fairtradové kávě, koupit ji za zvýhodněnou cenu a třeba přečíst naše Kávové noviny a to až do 28. srpna.

Aktuálně má Tchibo v ČR i na Slovensku v portfoliu několik druhů fairtradové kávy a to i zrnek a kapslí pod značkou Barista a pravidelně se na trhu objevují i fairtradové speciality. Tchibo tak patří mezi největší prodejce fairtradové kávy. Lenka Mašková, CSR manažerka CZ/SK, Tchibo Praha potvrzuje: „Tchibo se zasazuje nejen o kávu pěstovanou ekologicky šetrným způsobem, ale i o lepší pracovní a životní podmínky místních lidí a o větší šance na jejich vzdělávání. Jsme aktivní přímo v místech, kde se naše káva pěstuje a zároveň spolupracujeme s partnery jako je právě Fairtrade, abychom společnými silami dokázali tyto podmínky ovlivnit.“ 

Společná kampaň probíhá ve všech kamenných prodejnách Tchiba v ČR a na Slovensku, kde jsou  instalovány speciální materiály ve výlohách a také v obchodech. „V rámci Fairtrade Česko a Slovensko jsme všem prodejnám poskytli zástěry Fandíme Fairtrade z fairtradové bavlny pro obsluhu, nové Kávové noviny a informační popisky na stolky. Na sociálních sítích probíhá kampaň v ČR i na Slovensku, v ČR podpoří Tchibo kampaň i v rámci svého newsletteru,“ popisuje konkrétní aktivity v rámci kampaně Gabriela Kozlová, vedoucí obchodu a marketingu Fairtrade Česko a Slovensko.

V roce 2021 se v České republice prodalo 1 326 tun nepražené fairtradové kávy. Podíl fairtradové kávy na celkové spotřebě u nás tak činí 4,2 % a mezi největší prodejce fairtradové kávy patří právě společnost Tchibo Praha. Mezi další největší prodejce náleží provozovny Stop café v rámci čerpacích stanic Benzina, dále Lidl ČR s kávou Lidl2go v nápojových automatech a OMV ČR na čerpacích stanicích v rámci konceptu Viva café. Fairtradovou kávu nabízí i řada kaváren a tři lokální pražírny: Volkafe z Trutnova, Fair & Bio pražírna z Kostelce nad Labem a mamacoffee z Prahy.

150 40 Právě probíhá naše společná kampaň Fandíme Fairtrade s Tchibo 2022-08-17