Rozvoj pěstitelů fairtradové kávy: Fairtradová kávová škola

V roce 2022 si přes 600 pěstitelů fairtradové kávy v Kávové škole osvojí nové obchodní praktiky. Školení v rámci Fairtradové kávové školy poběží až do října a jsou vzdělávací základnou a místem setkávání pro pěstitele fairtradové kávy po celém světě, ať už v Kolumbii, Etiopii nebo ve Vietnamu.

„Vzhledem k pokračující pandemii onemocnění covid-19 a nestálým tržním cenám je vzdělání v oblasti kávy a digitalizace klíčové pro budování kapacit drobných pěstitelů. Doufáme, že prostřednictvím Fairtradové kávové školy poskytneme pěstitelským organizacím nástroje, které potřebují k prodeji více kávy za lepší ceny a za lepších obchodních podmínek,“ říká Alison Streacker, manažerka pro fairtradovou kávu.

První online školení začala v lednu ve východní Africe a jsou rozdělena do dvou kurzů:

  • První se zaměřuje na základy obchodování se zelenou kávou. Patří sem mimo jiné i rozvoj prodejní strategie a zmírňování rizik souvisejících s kolísáním cen.
  • Druhý kurz klade důraz na přístup k digitálnímu trhu. Ať už jde o navržení strategie interakce s klienty nebo o budování kanálů, které osloví více potenciálních zákazníků. 

Trh s kávou je neuvěřitelně dynamický a vládne na něm silná konkurence. Pro pěstitelské organizace je stále obtížnější rozšiřovat svá obchodní zastoupení a dostávat se na nové trhy. Kurzy Fairtradové kávové školy jsou úžasná iniciativa, která vybaví tyto organizace odbornými znalostmi,“ potvrzuje Sara Morrocchi z nizozemské organizace VUNA Origin Consulting, která kurzy vede.

Zdroj

150 100 Rozvoj pěstitelů fairtradové kávy: Fairtradová kávová škola 2022-03-21