Belgické čokoládové mořské plody Guylian plně přechází na fairtradové kakao

Fairtrade oznamuje nové partnerství s prémiovou belgickou značkou čokolády Guylian, která je celosvětově proslulá svými čokoládovými mořskými plody. Společnost Guylian převádí 100 procent kakaa, které používá na kakao fairtradové. Díky tomuto přechodu západoafričtí pěstitelé kakaa obdrží téměř 11 mil Kč na fairtradovém příplatku. 

Společnost Guylian se rozhodla přejít k udržitelnější výrobě. V důsledku toho má nyní čokoláda s lískooříškovým praliné prodávaná na čtyřech kontinentech a ve 120 zemích novou recepturu. Je dodávána v novém balení a nese také nově výraznou modrozelenou fairtradovou známku.

Generální ředitel společnosti Guylian, Tom Snick, potvrzuje:  Na první místo v rámci našich agend jsme zařadili udržitelnost. Tímto krokem chceme udávat tón všem čokoládovým značkám. Naše společnost si vědomě vybírá průkopnickou roli tím, že se zcela zapojuje do udržitelnosti a to v rámci systému Fairtrade, výběrem surovin, obalů i snižováním emisí CO2.“ 

Je skvělé, že se na obalech čokolád Guylian v obchodech nyní objeví výrazná známka FAIRTRADE, které dává milovníkům čokolády další důvod, proč si vychutnat požitek z eticky vyrobené sladké pochoutky, která byla připravena s ohledem na planetu a s pěstiteli jejího kakaa se zacházelo spravedlivě,shrnuje Michael Gidney, ředitel nadace Fairtrade Foundation. 

O společnosti Guylian

Společnost Chocolaterie Guylian byla založena v Belgii v roce 1958 a sídlí v Sint-Niklaas. V současné době společnost zaměstnává 220 lidí. Výrobky předního výrobce belgické čokolády se prodávají ve více než 120 zemích Evropy, Asie, Austrálie a Ameriky. Výrobní závod se stále nachází v Belgii, kde se ročně vyrobí 800 milionů čokolád. Obrat v roce 2021 činil 67 milionů eur. Od roku 2008 je Guylian ve vlastnictví jihokorejské cukrářské společnosti Lotte Confectionery se sídlem v Soulu.

150 63 Belgické čokoládové mořské plody Guylian plně přechází na fairtradové kakao 2022-06-07